Articole

Rezistenta halelor la cutremure

testHalele industriale semirotunde spre deosebire de halele obisnuite sunt mult mai rezistente la cutremure. Acest lucru se datoreaza faptului ca arcele din care sunt alcatuite halele industriale semirotunde sunt dintr-o singura bucata. Aceste arce se conserva intre ele obtinandu-se cate o creasta de 6 straturi de metal intre fiecare 2 arce, ceea ce-i ofera acestui tip de hala o rigiditate foarte mare. La un cutremur foarte mare, spre deosebire de halele obisnuite care cel mai probabil ar cadea, halele semirotunde Naveli in cel mai rau caz doar ar torsiona, in limita deformatiilor elastice, dupa care ar reveni la forma initiala. Alegem halele industruale semirotunde deoarece: sunt o solutie fiabila si economica in acelasi timp.  Se construiesc mult mai repede decat halele obisnuite (1000 mp in doar 10-14 zile) nu au niciun pilon de sustinere, astfel puteti beneficia de spatiul interior in totalitate sunt mult mai rezistente la cutremure si vanturi puternice decat halele obisnuite.

Din ce materiale sunt realizate halele semirotunde

testHalele semirotunde fara piloni de sustinere sunt confectionate dupa o tehnologie americana, din tabla zincata sau prevopsita in rulouri, cutata la o anumita deschidere, intre 12-36m.  Tabla zincata are un strat de zinc de la 275g/mp.  Tabla prevopsita are un strat de zinc de la 275g/mp Deasupra zincului sunt aplicate mai multe straturi de polimeri, aproximativ 20 de straturi la exterior si 7 la interior.  Avantajul halei semirotunde, confectionata din tabla prevopsita, consta in faptul ca puteti alege culoare dintr-un paletar de peste 200 de nuante.

Avantajele diverselor tipuri de hale

testHala semirotunda autoportanta simpla cu un strat de metal (rece) - 1000mp.
Hala Semirotunda simpla cu un strat de metal se poate construi direct de pe placa betonata, sau de pe pereti la inaltimea solicitata de beneficiar. Aceste tipuri de hale se utilizeaza de obicei pentru depozitarea cerealelor in timpul sezonului de recoltare si a utilajelor agricole pe timp de iarna. Avantajul acestor tipuri de hale este faptul ca pot fi izolate oricand fie cu vata minerala, fie cu spuma poliuretanica. De asemenea daca doriti infiintarea unei afaceri, dar nu aveti fondurile necesare pentru o hala semirotunda izolata, puteti construi din primavara una rece incepand derularea afacerii dumeavoastra, iar ulterior, in toamna, dupa ce ati acumulat fondurile necesare, o puteti izola pentru a va continua activitatea si pe timp de iarna.
Hala semirotunda autoportanta cu un strat de metal izolata cu vata minerala.
Hala semirotunda izolata ca si cea rece nu este prevazuta cu niciun surub. Probabil va intrebati cum se aplica vata minerala daca nu exista suruburi? Compania noastra s-a gandit si la acest detaliu foarte important pentru a nu avea niciodata probleme cu scurgerea de apa in interiorul halei. Asadar, in momentul montarii si conservarii arcelor, se aplica lamele metalice intre fiecare 2 arce, la o distanta de 1 metru, pe toata lungimea arcei. Astfel dupa montare, in interiorul halei semirotunde pe toata lungimea acesteia vor fi randuri de lamele, la distanta de 1m intre ele. In momentul in care se doreste izolarea halei, de acele lamele de prind bare longitudunale, iar de aceste bare se prinde vata minerala. Astfel se obtine o hala semirotunda izolata, fara niciun surub si fara niciun pilon de sustinere.
Hala semirotunda autoportanta cu un strat de metal izolata cu spuma poliuretanica.
Hala Semirotunda izolata cu spuma poliuretanica este cea mai eficienta in cazul in care doriti sa mentineti in hala o temperatura constanta. Asta inseamna ca spre deosebire de vata minerala, spuma poliuretanica are un coeficient termic mult mai mare. Spre exemplu 1cm de spuma poliuretanica este echivalentul a 10cm de vata minerala. O Hala Semirotunda izolata cu 5cm de spuma poliuretanica se poate spune ca este echivalentul unei hale confectionate din sandwich panel.Calitatea halelor Naveli

- solutie economica, cel mai mic pret
- rezistenta ridicata la cutremure
- constructie rapida 1000mp in 10 zile

Articole recente
Utilizarea Halelor Semirotunde

Halele semirotunde realizate pana in prezent sunt utilizate pentru depozite de marfuri si produse, silozuri, fabrici, antrepozite vamale, constructii portuare, sedii companii, sali de sport, service auto, depozite cereale, depozite legume-fructe etc.

Garantia rezultatelor

In peste cei 8 ani de activitate compania Naveli Construct a realizat un numar de peste 50 de hale industriale. Recomandarile clientilor nostri sunt garantia unui produs de top.